Pavel Filip va participa la reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova - UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Pavel Filip va efectua, în perioada 2 - 6 mai 2018, o vizită de lucru la Bruxelles, unde va participa la cea de-a patra reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.

În cadrul reuniunii vor fi discutate progresele în realizarea agendei de reforme prevăzute de Acordul de Asociere, inclusiv pe dimensiunea justiţiei, combaterii corupţiei, alinierii cadrului normativ la standardele europene, îmbunătăţirii mediului de afaceri şi în vederea susţinerii dezvoltării societăţii civile.

De asemenea, Consiliul va aborda evoluţiile înregistrate în cadrul Zonei de Liber Schimb Complex şi Cuprinzător (DCFTA) şi aspectele cooperării economice între UE şi Republica Moldova.  

În marja Consiliului de Asociere, premierul va avea şi o serie de întrevederi cu înalţi oficiali europeni, printre care înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, comisarul european pentru Afaceri Economice şi Financiare, Impozitare şi Vamă, Pierre Moscovici, şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Discuţiile se vor axa pe rezultatele obţinute de Executiv în promovarea reformelor şi priorităţile de dezvoltare ale ţării noastre pentru perioada următoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite