Pavel Filip: Opţiunea proeuropeană nu ne împiedică să avem relaţii bune cu ţările din est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Pavel Filip a revenit în şedinţa Executivului de joi, 8 iunie, la unele rezultate ale vizitei în Republica Belarus. Premierul a spus că dialogul constructiv cu partea belarusă demonstrează că Moldova are deschiderea de a construi relaţii bilaterale reciproc avantajoase şi cu statele care nu sunt membre ale Uniunii Europene, în special cu cele din Comunitatea Statelor Independente, transmite IPN.

„Relaţiile moldo-belaruse reprezintă un exemplu prin care toţi ar trebui să înţeleagă că opţiunea proeuropeană a Republicii Moldova nu ne împiedică să avem relaţii bune cu ţările din est, bazate pe respect reciproc”, a adăugat premierul.

În cadrul întrevederilor cu oficialii belaruşi a fost efectuat un schimb de opinii privind realizarea obiectivelor stabilite în comun, fiind accentuate rezultatele pozitive în urma cooperării bilaterale pe domeniile de interes reciproc. În context, premierul a menţionat creşterea schimburilor comerciale dintre cele două state şi activitatea Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse pe dimensiunea comercial-economică, membrii căreia s-au întrunit la începutul săptămânii curente în şedinţă pentru a identifica noi puncte de contact pe acest segment.

Vizita premierului în Belarus a avut loc pe 6-7 iunie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite