Pavel Filip: Moldova este deschisă pentru semnarea unui acord bilateral de cooperare cu Israel în domeniul tehnico-militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip a avut joi, 8 noiembrie, o întrevedere cu ministrul israelian al Apărării, Avigdor Liberman, în cadrul vizitei oficiale întreprinse în Israel. Şeful Guvernului de la Chişinău a reiterat interesul Republicii Moldova pentru dinamizarea parteneriatului între ministerele Apărării celor două state.

De asemenea, Pavel Filip a spus că ţara noastră este deschisă pentru semnarea unui acord bilateral de cooperare în domeniul tehnico-militar, care să vizeze inclusiv politica de apărare şi planificarea apărării, instruirea militară şi asistenţa tehnico-materială.

La rândul său, oficialul israelian a salutat interesul de care dau dovadă autorităţile Republicii Moldova în dezvoltarea relaţiilor bilaterale, inclusiv în domeniul apărării. 

Totodată, Avigdor Liberman a declarat că se mândreşte că s-a născut în Republica Moldova şi a studiat la Chişinău.

Oficialii au mai făcut un schimb de opinii privind importanţa depunerii eforturilor comune în combaterea terorismului, diminuarea migraţiei ilegale şi a traficului de persoane, precum şi privind reducerea traficului ilicit de droguri.

La finalul întrevederii, Premierul Pavel Filip i-a adus în dar lui Avigdor Liberman arborele genealogic al familiei sale, care îşi are rădăcinile în Orhei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite