Pavel Filip cere rezilierea contractelor cu investitorii care nu-şi onorează angajamentele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pavel Filip a vorbit miercuri, 15 noiembrie, în debutul şedinţei Guvernului, despre problema privatizării unor proprietăţi publice de stat prin concurs investiţional. Premierul a spus că prin această modalitate de privatizare preţul obiectelor supuse privatizării este stabilit sub cel real, iar cei care le procură urmează să investească în dezvoltarea lor şi în crearea locurilor de muncă, lucru care nu se întâmplă.

„Avem exemplul hotelului Naţional, care se află într-o situaţie deplorabilă. Dar nu este unicul. La fel e şi cu cinematografele privatizate, din mai multe centre raionale”, a menţionat prim-ministrul, citat de IPN.

La subiectul nerespectării angajamentelor de a face investiţii şi de a crea locuri noi de muncă, premierul s-a referit şi la unele parcuri industriale. 

Pavel Filip a subliniat Parcul industrial din Cimişlia, unde s-a promis crearea a 800 de locuri de muncă, dar au fost create doar două locuri de muncă. Aceeaşi situaţie este şi în Parcul industrial din Comrat. Angajamentele au vizat crearea a 2.260 locuri de muncă, dar deocamdată a fost creat un singur loc de muncă.

Premierul a solicitat ca, timp de o săptămână, să fie prezentată o informaţie amplă la acest subiect, cu precizarea angajamentelor investiţionale şi modul cum se realizează acestea. Dacă se va constata că angajamentele nu se realizează, contractele vor fi reziliate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite