Pavel Filip a avut o întrevedere cu şeicul Mohammed bin Zayed. Premierul i-a invitat pe investitorii din EAU în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

În cadrul vizitei sale oficiale în Emiratele Arabe Unite (EAU), prim-ministrul Pavel Filip a avut marţi, 30 ianuarie, o întrevedere cu şeicul Mohammed bin Zayed, prinţul moştenitor al Abu Dhabi şi vice-comandant suprem al forţelor armate ale EAU.

Oficialii au discutat despre parteneriatul moldo-emiratez şi perspectivele de intensificare a colaborării, constatând că în prezent există toate premisele necesare în acest scop. În context, au fost remarcate mai multe vizite de lucru întreprinse în ultima perioadă, precum şi dinamizarea cooperării prin semnarea a noi acorduri bilaterale.

Premierul a menţionat că Republica Moldova este interesată de impulsionarea relaţiilor dintre antreprenorii celor două ţări, inclusiv prin deschiderea companiilor cu capital mixt. În context, Pavel Filip a invitat investitorii emiratezi să vină în ţara noastră, specificând că în ultima perioadă au fost realizate mai multe reforme pentru susţinerea dezvoltării mediului de afaceri. În acelaşi timp, Republica Moldova are Acord de liber schimb cu Uniunea Europeană şi Turcia, ceea ce asigură importante pieţe de desfacere.

Un alt subiect al discuţiilor a vizat libera circulaţie a cetăţenilor celor două state. Pavel Filip a spus că Republica Moldova a eliminat deja vizele pentru cetăţenii emiratezi şi este pregătită să le elimine şi pentru rezidenţii EAU.

În context, Şeicul Mohammed bin Zayed a exprimat recunoştinţă pentru abolirea regimului de vize şi a spus că Emiratele Arabe Unite susţin modernizarea Republicii Moldova, iar investitorii emiratezi sunt interesaţi să-şi extindă afacerile în ţara noastră. În acest sens, a fost propusă organizarea unei vizite a oamenilor de afaceri emiratezi în Republica Moldova. Oficialii au confirmat disponibilitatea de a dezvolta în continuare relaţiile bilaterale, utilizând la maximum potenţialul existent.

La finalul întrevederii, Pavel Filip l-a invitat pe Prinţul moştenitor al Abu Dhabi să viziteze Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite