Pavel Filip a avut o discuţie telefonică cu Volodimir Groisman. Ce probleme au abordat prim-miniştrii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o discuţie telefonică luni, 23 octombrie, cu omologul său ucrainean, Volodimir Groisman. Oficialii au discutat despre ultimele evoluţii în realizarea angajamentelor de pe agenda bilaterală şi perspectivele de dezvoltare a relaţiilor moldo-ucrainene.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern, Pavel Filip a subliniat importanţa implementării documentelor bilaterale semnate recent la Chişinău, menţionând că Republica Moldova se află la etapa finală de realizare a procedurilor de intrare în vigoare a Acordului privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport, mărfurilor şi obiectelor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene.

Prim-miniştrii Pavel Filip şi Volodimir Groisman s-au referit la acţiunile necesare pentru dinamizarea procedurii de demarcare a frontierei de stat între Republica Moldova şi Ucraina, accentuând importanţa relansării activităţii Comisiei comune de demarcare, care s-a întrunit la Chişinău în perioada 17-18 octombrie curent. 

În acest sens, a fost discutată necesitatea identificării în bugetele ambelor ţări a resurselor financiare pentru continuarea procesului de demarcare. 

Cei doi premieri au mai făcut un schimb de opinii privind colaborarea în domeniul protecţiei ecosistemului şi dezvoltării durabile a bazinului râului Nistru, găsirea soluţiilor optime pentru liberalizarea relaţiilor între ţări în sfera transportului auto internaţional, privind pregătirile pentru deschiderea în timpul apropiat a podului dintre localităţile Unguri şi Broniţa pentru circulaţia automobilelor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite