Pavel Filip: În Moldova există toate premisele pentru a avea o dezvoltare bună a comerţului electronic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip a participat joi, 22 iunie, la deschiderea Forumului dedicat comerţului online, organizat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova, structură fondată şi condusă de oligarhul Vlad Plahotniuc. Evenimentul a reunit peste 400 de antreprenorii şi tineri pasionaţi de domeniul IT.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul a menţionat că activitatea de comerţ electronic capătă o pondere tot mai mare în Republica Moldova, iar Executivul va întreprinde şi în continuare măsurile necesare pentru a facilita dezvoltarea acestuia. 

„Oamenii nu mai au timp să meargă la piaţă sau la magazin, deja obişnuiesc să facă achiziţiile pe platformele online şi aici trebuie să aibă grijă cei care produc. Pentru a avea acces la o piaţă mare trebuie să ai acces la comerţul online”, a declarat Pavel Filip.

Şeful Executivului a spus că au fost deja făcute o serie de modificări la Legea privind comerţul electronic, pentru a o adapta la realităţile şi necesităţile existente. De asemenea, dinamizarea sectorului tehnologiilor informaţionale este asigurată de prevederile Strategiei naţionale „Moldova Digitală 2020” şi de cele ale Legii cu privire la Parcurile IT.

„În Republica Moldova există absolut toate premisele pentru a avea o dezvoltare bună a comerţului electronic şi nu numai, a tuturor domeniilor ce sunt în necesitate de a utiliza platformele IT. Să nu uităm că avem o acoperire cu internet în bandă largă care depăşeşte 98 %, avem o infrastructură foarte bine dezvoltată şi avem pusă baza pregătirii specialiştilor în IT”, a mai adăugat prim-ministrul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite