PAS neagă că ar avea vreo legătură cu Ludmila Kozlowska: Regimul Plahotniuc-Dodon inventează duşmani pentru a-şi justifica prezenţa la putere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) afirmă că cea mai mare ameninţare la securitatea ţării este Partidul Democrat în frunte cu Vlad Plahotniuc. Aşa comentează partidul Maiei Sandu scrisorile trimise de un grup de deputaţi democraţi mai multor instituţii de stat, prin care au solicitat verificări privind posibilele activităţi contra Moldovei ale Ludmilei Kozlowska şi legăturile cu PAS şi Platforma DA, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, PAS menţionează că Plahotniuc astfel pregăteşte alianţa post-electorală cu PSRM, partid pro-rus declarat, împreună cu care a adoptat votul mixt, menit să-i menţină la putere.

„Partidul Democrat a semnat un acord cu partidul lui Putin în 2010, ca şi partidul lui Dodon. Plahotniuc este cel care retransmite propaganda Kremlinului de ani de zile. Acum ne acuză pe noi de colaborare cu regimul de la Kremlin, ceea ce este aberant”, se spune în comunicat.

Conducerea PAS afirmă că nu are nicio legătură cu Ludmila Kozlowska şi cu ONG-ul menţionat în scrisoare. Delegaţia formaţiunii a participat la o conferinţă organizată de ONG în Parlamentul European, despre încălcarea drepturilor omului de către regimul de la Chişinău.

„Şi dacă slugile lui Plahotniuc consideră că participarea la discuţie este finanţare ilegală a PAS-ului, atunci cum trebuie să fie considerate finanţările netransparente de milioane ale PDM-ului, la care aşa şi nu au dat răspuns sau finanţarea din Bahamas a PSRM-ului şi a lui Dodon?”, menţionează PAS în comentariul remis presei.

Potrivit formaţiunii, ca să ascundă aceste maşinaţii, ca să deturneze atenţia publică de la furtul miliardului şi spălarea banilor murdari prin legea amnistiei fiscale, regimul Plahotniuc-Dodon inventează duşmani interni şi externi pentru a-şi justifica prezenţa la guvernare.

Un grup de deputaţi ai PDM a trimis scrisori mai multor instituţii de stat, solicitând verificări privind posibilele activităţi contra Republicii Moldova din partea Ludmilei Kozlowska, deţinătoare a cetăţeniei ruse şi ucrainene şi preşedintă a fundaţiei „Otwarty Dialog (Dialog Deschis), recent expulzată din Polonia şi UE, pentru legături cu serviciile speciale ruse. Deputaţii PDM au solicitat investigarea legăturilor dintre aceasta, Fundaţia Otwarty Dialog şi partidele politice PAS şi PDA, inclusiv posibile aspecte ce ţin de finanţarea ilegală sau acordarea de beneficii pentru partidele menţionate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite