Vladimir Voronin afirmă că Moldova nu s-a realizat ca stat independent şi nici cetăţenii nu au devenit mai independenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, şef de stat în perioada 2001-2009, consideră că Moldova nu s-a realizat ca stat independent. Ţara rămâne divizată, falimentată economic şi social, capturată de corupţi.

„Independenţa a venit pe neaşteptate. Nimeni nu s-a aşteptat că URSS-ul poate fi distrus de un grup de trădători în frunte cu Gorbaciov. Toate declaraţiile care au fost expuse sau scrise de aşa-numiţii luptători pentru independenţă şi democraţie sunt false şi demagogice. De menţionat că tocmai din cauza acestor „luptători” Moldova ca stat independent nu s-a realizat”, a subliniat fostul şef de stat într-o declaraţie pentru IPN, cu ocazia celei de-a 27-a aniversări a Independenţei.

În opinia sa, cetăţenii nu au devenit cu nimic mai independenţi şi, de fapt, sunt dezorientaţi de proiectele naţionale realizate în ţară. Prin urmare, rezultatul poate fi văzut pe faţă, prin plecarea masivă peste hotare, o mare parte emigrând definitiv.

Vladimir Voronin susţine că în aceste condiţii este imposibil să prognozezi viitorul.

„Acest viitor poate fi realizat doar prin consolidarea societăţii pe care o reprezentăm noi, cetăţenii acestei ţări. Doar aşa vor fi schimbări radicale care vor îndrepta Moldova pe calea dezvoltării ca stat cu adevărat independent”, a mai spus liderul PCRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite