Partidul Democrat nu-şi doreşte o coaliţie cu partidele de stânga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PDM nu admite formarea unui guvern minoritar care, în condiţiile Republicii Moldova, nu este functional, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

„Nu ne putem permite un guvern votat de vre-o 30 de deputaţi şi încă de un partid, care mai apoi să nu-l susţină. Pentru ca să putem implementa reformele pe care ni le-am propus avem nevoie de un guvern susţinut de o majoritate parlamentară”, a spus Candu.

Totodată, vicepreşedintele PDM, a declarat că formaţiunea pe care o reprezintă exclude o coaliţie cu partidele de stânga. „Noi vom face coaliţie doar cu partidele de orientare pro-europeană, care susţin implementarea Acordului de Asociere cu UE. O coaliţie cu partidele de stânga care optează pentru denunţarea Acordului este exclusă”, a adăugat Candu.

Preşedintele Legislativului a precizat că PDM doreşte în continuare o coaliţie în formatul PDM, PLDM, PL şi grupul Iurie Leancă. „Sperăm că până la urmă cei din PLDM vor depăşi supărările şi vom forma o coaliţie de guvernare. Interesele ţării trebuie să prevaleze asupra celor de partid. Discuţiile decurg, deşi foarte anevoios. Sper că vom reuşi”, a spus speakerul.

Pe de altă parte, Andrian Candu s-a arătat rezervat faţă de condiţia PLDM privind desemnarea unui premier tehnocrat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite