Partidul Popular European din Parlamentul European cere Comisiei Europene să stopeze ajutorul destinat Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ppe

Partidul Popular European (PPE), cel mai important grup politic din Parlamentul European, solicită Comisiei Europene să stopeze ajutorul financiar destinat Moldovei şi să revizuiască Acordul de Asociere semnat de către Republica Moldovei cu Uniunea Europeană, transmite IPN.

Într-o declaraţie de presă făcută publică pe site-ul formaţiunii, citată de Radio Europa Liberă în pagina electronică, se spune că solicitarea vine după ce Parlamentul de la Chişinău a votat în lectură finală legea privind modificarea sistemului electoral

PPE condamnă faptul că deputaţii moldoveni au ignorat recomandările Comisiei de la Veneţia şi denunţă schimbarea sistemului electoral în Republica Moldova. „Este o ruşine că majoritatea parlamentară din Republica Moldova a ales astăzi pentru cetăţenii săi autoritarismul, în locul democraţiei, corupţia, în locul transparenţei, şi haosul, în locul statului de drept. Este regretabil că 74 de deputaţi au ales să întărească autocraţia Partidului Democrat şi a Partidului Socialiştilor, în loc să apere interesele oamenilor”, a spus preşedintele PPE, Joseph Daul.

În comunicatul PPE se mai spune că legea a fost adoptată în grabă şi într-un mod netransparent, fără implicarea opoziţiei şi a întregii societăţi civile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite