Partidul Democrat nu va vota nicio candidatură la funcţia de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Lupu anunţă că nu va vota un nou premier
Marian Lupu anunţă că nu va vota un nou premier

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a anunţat că deputaţii democraţi nu-şi vor da votul pentru un nou premier şi un nou Guvern, atâta timp cât nu există o majoritate parlamentară stabilă.

„PD nu va vota nicio candidatură la funcţia de premier fie acesta Vlad Filat, fie altcineva. Să votezi un premier şi un Guvern când nu există o majoritate parlamentară stabilă nu este o soluţie. Guvernul nu va avea suport, iar în condiţiile unui vot conjunctural, va fi o situaţie instabilă. Un asemenea Guvern nu va fi funcţional“, a explicat Marian Lupu.

Democraţii insistă ca pentru început să fie creată majoritatea parlamentară şi doar în ultimul rând să fie desemnat premierul. „Nu avem nevoie să formăm un Guvern pentru a ne menţine fotoliile, pentru a proteja businessuri, interese personale şi corporative de partid. Vrem un Guvern eficient, cu alte metode de lucru“, a mai spus liderul PD.

Potrivit lui, cele trei partide din fosta AIE nu au la dispoziţie mai mult de două săptămâni pentru a da un răspuns oamenilor. Negocierile se pare au intrat în impas. Liberal-democraţii insistă pe candidatura lui Vlad Filat la funcţia de premier, în timp ce liberalii nu vor să-l voteze nici în ruptul capului, acuzându-l că a distrus AIE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite