Partidele proeuropene din Republica Moldova au decis: formează coaliţia de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analiştii politici susţin că, deşi negocierile celor trei partide proeuropene durează deja de trei săptămâni, coaliţia de guvernare va fi creată într-un final, pentru că PL, PLDM şi PD nu vor să scape puterea din mâinile lor, transmite IPN.

Analiştii politici susţin că deşi negocierile celor trei partide pro-europene durează deja de trei săptămâni, coaliţia de guvernare va fi creată într-un final, pentru că PL, PLDM şi PD nu vor să scape puterea din mâinile lor, transmite IPN.

Expertul IDIS „Viitorul”, Corneliu Ciurea, este convins că cele trei partide vor forma o alianţă. „Cred că va fi o prostie să renunţe la putere pentru nişte ambiţii. Sunt convins că din partea tuturor partidelor participă negociatori foarte buni, care în cele din urmă vor ajunge la un numitor comun.”, a spus Ciurea.

Expertul consideră că nu este nimic grav că negocierile durează mai mult timp. „ Nu e nimic că partidele negociază. Experienţa statelor cu democraţii avansate a demonstrat că astfel de negocieri pot dura mai mult timp, chiar şi vreo două luni”, a adăugat Ciurea.

Jurnaliştii Valeriu Reniţă şi Anatolie Golea, purtători de cuvânt ai foştilor preşedinţi, împărtăşesc aceleaşi opinii. Aceştia cred că alianţa va fi formată cu greu, pentru că formaţiunile politice au probleme la repartizarea funcţiilor, dar într-un final aceasta va fi creată. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite