Opinii: Guvernarea mimează implementarea Acordului cu UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Liderii unor partide extraparlamentare consideră că Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană nu va aduce niciun beneficiu pentru Republica Moldova atâta timp cât guvernarea va mima reformele. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Preşedintele partidului „Dreapta”, Ana Guţu, consideră că există puţine şanse privind implementarea Acordului de Asociere în Republica Moldova. 

„Acordul de Asociere cu UE este bun, dar el presupune implementarea unor reforme dure, care nu vor avea rezultat imediat. Însă oamenii doresc rezultate imediate. Speranţele lor economice nu se regăsesc în acest document. Unica şansă este unirea cu România”, a declarat Ana Guţu.

Co-preşedinte al Partidului Social Democrat, Sergiu Corobceanu, e de părere că problema constă în faptul că pe parcursul a 25 de ani de independenţă Republica Moldova nu a avut un proiect propriu. 

„Nu a existat niciun proiect propriu pro-Moldova. Am avut pro-Est, apoi pro-Vest. Dar nu unul pro-Moldova. Şi acest lucru s-a produs din cauza iresponsabilităţii clasei politice moldoveneşti”, a spus social-democratul.

Vicepreşedintele Partidului Liberal Reformator, Tatiana Potâng, a afirmat că guvernarea este incapabilă să implementeze reformele prevăzute în Acordul de Asociere cu UE. 

„Republica Moldova nu are altă alternativă decât vectorul european. Actuala guvernare speculează cu vectorul pro-european, însă este incapabilă să implementeze reformele”, a declarat Potâng.

Potrivit preşedintelui Uniunii Centriste din Moldova, Mihai Petrachi, prin acţiunile sale, cei care au guvernat ţara începând cu anul 2009, au compromis vectorul proeuropean: „Dacă în 2009 numărul celor care îşi doreau integrarea în UE era de peste 70 la sută, acum numărul lor a scăzut în jumătate”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite