O delagaţie din Coreea de Nord, prezentă la congresul socialiştilor. Iurie Leancă: „Tovarăşe Dodon, opriţi-vă!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a marcat sâmbătă, 1 iulie, 20 de ani de la fondare. Reuniunea solemnă a adunat aproximativ 700 de participanţi, membri de partid, reprezentanţi ai corpului diplomatic, dar şi 11 delegaţii din şapte ţări. Printre acestea s-a regăsit şi o delegaţie din Coreea de Nord, în frunte cu vicepreşedintele Partidului Muncii, Ri Su Yong.

Se pare că întrevederile dintre socialiştii de la Chişinău şi reprezentanţii regimului stalinist de la Phenian devin o tradiţie pentru Republica Moldova. 

După ce la 18 decembrie 2016, o delegaţie din Coreea de Nord a vizitat Republica Moldova pentru a participa la lucrările Congresului Extraordinar al XIV-lea al PSRM, ca ulterior, aceştia să-i invite pe socialişti la Phenian, iar în aprilie 2017 deputatul PSRM Grigore Novac să viziteze Coreea de Nord, unde a avut o întrevedere cu preşedintele Prezidiului Adunării Supreme Populare a RPDC, Kim Yong Nam, sâmbătă, 1 iulie, delegaţia nord-coreeană a sosit din nou la Chişinău, pentru a participa la evenimentul PSRM la care a asistat inclusiv preşedintele ţării, Igor Dodon.

Prezenţa reprezentanţilor regimului de la Phenian în Republica Moldova a stârnit critica vicepreşedintelui Parlamentului, Iurie Leancă.

Acesta l-a îndemnat pe Igor Dodon, fostul preşedinte al PSRM şi actualul şef de stat, să renunţe la astfel de obicee, deoarece „totul are o limită”.   

„Eu înţeleg că aţi vrea să faceţi din Moldova o Coree de Nord, unde drepturile omului să fie îngrădite şi întreaga populaţie să trăiască în teroare. Noi ne aflăm în Europa şi pretindem a fi europeni, unde valorile democratice stau la temelia tuturor statelor de pe acest continent. Nu e cazul să legitimizaţi şi să popularizaţi regimurile autoritare cum este cel din Coreea de Nord”, a menţionat Iurie Leancă pe pagina sa de Facebook.

Vicespeakerul a mai adăugat că ştie de pornirile dictatoriale ale socialiştilor şi le propune un bilet într-o singură direcţie spre Coreea de Nord. De asemenea, Leancă a precizat „că e cazul de discutat la modul serios limitarea prerogativelor preşedintelui în domeniul politicii externe şi a securităţii”.

Aprilie 2017, deputatul Grigore Novac, în vizită în Coreea de Nord 

socialistii.md

1 iulie 2017, Aniversarea a 20 de ani de la fondarea PSRM Sursa FOTO socialistii.md

socialistii.md
socialistii.md
socialistii.md
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite