„Nu tolerez corupţia”. Primele declaraţii ale lui Chiril Gaburici în funcţia de ministru al Economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Noul ministru al Economiei, Chiril Gaburici, a afirmat miercuri, 10 ianuarie, că ştie „foarte bine ce avem nevoie de făcut” şi că scurta experienţă în calitate de premier al Republicii Moldova îl va ajuta în noua sa funcţie. El a precizat că nu va tolera „scheme sure” pentru că „asta doar strică imaginea ministerului”.

Chiril Gaburici a menţionat că Ministerul Economiei este unul dintre cele mai mari ministere şi că anume de această instituţie depinde direct bunăstarea cetăţenilor, infrastructura, investiţiile şi climatul de afaceri.

„Misiunea este foarte simplă pentru noi. Noi trebuie să facem ca viaţa cetăţenilor să fie mai bună în urma „management-ului” nostru. Cum a spus şi domnul prim-ministru, există toate premizele şi toate ingredientele, atât pe plan intern cât şi extern. Pe plan intern avem susţinere politică şi asta ne va asigura o flexibilitate şi un potenţial mai mare. Pe plan extern avem implicarea partenerilor de dezvoltare şi susţinerea lor”, a declarat Gaburici.

Ministrul a mai adăugat că trebuie de garantat un confort pentru potenţialii investitori: „Pentru că atunci şi posibilităţile de dezvoltare a ţării vor fi mai mari”.

În plus, oficialul e de părere că Republica Moldova are un potenţial economic important în aşa domenii ca: IT, turism, agricultură.

Amintim că, în calitate de preşedinte interimar al Republicii Moldova, şeful Legislativului, Andrian Candu, a semnat miercuri, 10 ianuarie, decretul de numire în funcţie a noilor miniştri din Guvernul Filip. Membrii Cabinetului de Miniştri au depus jurământul tot în faţa speakerului, după ce Igor Dodon a fost suspendat din funcţie de Curtea Constituţională pentru refuzul de a semna decretul respectiv.

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon a spus că: „Miniştrii numiţi azi sunt lipsiţi de legitimitatea cuvenită şi vor intra în funcţie cu prezumţia vinovăţiei pentru modul în care au fost învestiţi. Dar şi pentru modul în care s-au manifestat în celelalte guvernări corupte”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite