Noii ambasadori ai Republicii Moldova în Belgia, China, Lituania şi Olanda, aprobaţi de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Guvernul a acceptat propunerea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene de a-l numi în funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Belgia pe Lilian Darie, transmite IPN. Acesta este diplomat de carieră, are stagiu de lucru de 20 de ani, a fost şi viceministru, a participat în mai multe misiuni diplomatice, cunoaşte mai multe limbi.

Guvernul a susţinut şi candidatura lui Serghei Mihov pentru a fi numit ambasador în Lituania. Tatiana Pârvu este candidatura aprobată de executiv pentru funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Olanda, iar Denis Jelimalai – în China. 

Denis Jelimalai are experienţă în special în diplomaţia economică, având în vedere şi faptul că a fost director MIEPO (Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova).

Guvernul a susţinut şi numirea lui Anatolie Vangheli, ambasador în Republica Elenă, prin cumul şi în Republica Cipru. Victor Osipov, ambasador în Austria, va fi prin cumul şi ambasador în Slovenia.

Potrivit art.10 al Legii cu privire la serviciul diplomatic, ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. 

Propunerile referitoare la numirea în aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite