Mişcarea internaţională a armenilor „NAR” anunţă mobilizare totală împotriva ISIS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mişcarea internaţională „NAR” anunţă mobilizarea armenilor din întreaga lume împotriva „Statului Islamic” (ISIS) şi învinuieşte SUA de lărgirea dominanţei prin „conflicte controlate”.

Potrivit unei declaraţii publicate de tiras.ru, liderul mişcării internaţionale de rezistenţă „NAR”, Amram Petrosean susţine că ISIS ameninţă securitatea Europei şi acest lucru nu poate rămâne neobservat. „ Nu este oare timpul să oprim această neonorare şi ponegrire a valorilor umane comune? Noi, armenii, trebuie să îi ajutăm pe fraţii noştri”, a declarat Petrosean.

Cel care conduce „NAR” atrage atenţia asupra represaliilor asupra creştinilor din partea ISIS, în special asupra creştinilor armeni, „dar acum nu este vorba despre un război al religiilor, dar al răului şi binelui”. „Ideologia ISIS în multe se bazează pe răzbunarea sângeroasă faţă de cei care sunt împotriva doctrinei lor diabolice. Prin urmare, chiar acum, noi trebuie să ne consolidăm, în virtutea tradiţiilor noastre, forţele pentru a acorda ajutor poporului sirian”, a declarat Amram Petrosean.

Astfel, mişcarea „NAR” a ajuns deja la un acord cu mai multe ţări cum ar fi Polonia, SUA, Franţa, Germania, Muntenegru pentru acordarea ajutorului umanitar şi suportului moral-psihologic poporului sirian. „Este timpul acţiunilor decisive. Ne vom unifica forţele pentru a demonstra lumii întregi spiritul nosrtru patriotic şi unitatea noastră în lupta pentru pacea şi libertatea oricărui popor”, a mai menţionat liderul „NAR”.

El a mai spus că este evident faptul că acum Washingtonul încearcă să îşi lărgească dominanţa mondială cu ajutorul „conflictelor controlate”. „Americanii sunt capabili să planifice astfel de lucruri şi nu sunt obişnuiţi să întâmpine obstacole în această clară”, a afirmat liderilor comunităţilor armene.

Amram Petrosean a făcut un apel către diasporele armene din întreaga lume să se mobilizeze şi să ofere o rezistenţă puternică „Statului Islamic”.

Amram Petrosean  migrat din Armenia în Ucraina cu mai mult de două decenii în umră şi a ocupat mai multe funcţii de conducere în stat şi în structura unor organizaţii. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite