Ministrul de Externe al Lituaniei: „Moldova este importantă pentru Europa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Externe al Lituaniei Linas Linkevičius. FOTO alkas.lt
Externe al Lituaniei Linas Linkevičius. FOTO alkas.lt

Declaraţia a fost făcută în cadrul vizitei la Chişinău a ministrului de Externe al Lituaniei Linas Linkevičius. Oficialul a menţionat că trebuie să depăşim criza politică şi să ducem la bun şfârşit angajamentele faţă cu UE.

„Scopul nostru este să ajutăm să urmaţi calea europeană. Moldova are capacitatea să finalize toate procesele începute. Este în interesul Uniunii Europene, dar şi al Republicii Moldova. Trebuie să demonstraţi că veţi corespunde criteriilor Uniunii Europene: să implementaţi reformele, să combateţi corupţia, să creaţi un mediu de afaceri stabil. Moldova este importantă pentru Europa“, a declarat oficialul lituanian.

Totodată ministrul de Externe al Lituaniei a menţionat că trebuie să depăşim şi criza politică. „O situaţie de criză nu vă este utilă având în vedere că timpul nu este de partea noastră, trebuie să ne mişcăm mai repede. În 2009 eraţi cât pe ce să deveniţi un stat eşuat, dar aţi reuşit să depăşiţi problemele. Sunteţi pe calea cea bună, continuaţi să vă îndreptaţi în aceeaşi direcţie, iar noi vă vom susţine. Am avut întrevederi cu liderii politici de la Chişinău, care au reiterat că Republica Moldova este fermă să continue parcursul european. Dacă există probleme pe această cale, ele trebuie depăşite“, a mai adăugat oficialul.

Iurie Leancă a declarat că vizita la Chişinău a ministrului de Externe al Lituaniei este importantă pentru că, de la 1 iulie 2013, aceasta va prelua preşedinţia UE. De asemenea, Lituania va fi gazda Summit-ul Parteneriatului Estic din toamna acestui an.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite