Mihail Formuzal vrea să invite colaboratorii temutului Berkut de la Kiev la tratament în Găgăuzia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Formuzal, başcanul Găgăuziei FOTO: Adevărul
Mihail Formuzal, başcanul Găgăuziei FOTO: Adevărul

Mihail Formuzal, başcanul Găgăuziei, susţine că va găsi bani pentru a invita luptătorii din detaşamentul cu destinaţie specială Berkut din Ucraina, care au avut de suferit în urma confruntărilor de pe Euromaidan, pentru a urma un curs de tratament în regiune.

Vorbind despre revoltele din Ucraina Mihail Formuzal a menţionat că „aţi văzut dezmembrarea Iugoslaviei, au văzut evenimentele din Irak şi primăvara arabă. Am crezut că acestea nu ne va afecta, dar acum urmărim ce se întâmplă pe Maidan, gata a juns la graniţa noastră“, a declarat başcanul Găgăuziei potrivit gagauzinfo.md.

Totodată, Mihail Formuzal a menţionat că „colaboratorii Berkut nu l-au apărat pe preşedinte, ci constituţia“ şi a sugerat să-i invite la un curs de reabilitare în regiune.

„Cred că veţi fi de acord şi va fi corect dacă vom invita măcar zece colaboratori Berkut, care au apărat constituţia ţării, să urmeze un curs de tratament 2-3 luni, vom găsi bani. De ce trebuie să îi aducem? Pentru că eu deja citesc că preşedintele României, Traian Băsescu, a invitat protestatarii de pe Euromaidan să se reabiliteze în România. Acum aceşti protestatari vor merge să se trateze şi să se odihnească în România, îi vor umple de bani, vor mânca bine... Unde este garanţia că aceştia nu vor veni în Republica Moldova şi vor organiza ceva similar ca-n Ucraina?”, se întreabă Formuzal.

FOTO Ucraina: după revoluţie, judecata. Protestatarii târăsc în Euromaidan un presupus lunetist responsabil pentru represiunea sângeroasă

Cine este Oleksandr Turcinov, preşedintele interimar al Ucrainei: Adjunct loial, pastor evanghelist şi autor de romane science-fiction

Ziariştii au identificat-o pe amanta fostului preşedinte ucrainean Victor Ianukovici

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite