Mihai Ghimpu îl ameninţă din nou pe şeful statului.  PL va vota demisia preşedintelui, chiar şi alături de PCRM, dacă Nicolae Timofti îl desemnează pe Vlad Filat premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu

Preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, susţine că formaţiunea este gata să acorde vot de neîncredere preşedintelui ţării, Nicolae Timofti, în cazul în care acesta va insista pe candidatura lui Vlad Filat la funcţia de premier.

Mai mult, în cadrul emisiunii „Moldova în direct“, la postul public de televiziune Moldova 1, Mihai Ghimpu a declarat că PL este gata să voteze alături de Partidul Comuniştilor sau alături de oricare alt partid în acest subiect.

Mihai Ghimpu a menţionat că şeful statului trebuie să înţeleagă responsabilitatea care îi revine în acest moment crucial şi trebuie să înţeleagă că nu poate să vină cu candidatura lui Vlad Filat, odată ce Parlamentul i-a acordat vot de neîncredere. Liderul PL a declarat că Nicolae Timofti trebuie să-l convingă pe Vlad Filat şi Partidul Liberal Democrat să nu insiste asupra candidaturii, pentru că aceasta automat înseamnă alegeri anticipate.

„În cazul în care preşedintele insistă cu domnul Filat şi lungeşte şi aprofundează această criză, care este în detrimentul nostru şi ne îndepărtează de Uniunea Europeană, să-şi asume răspunderea. Vom înainta vot de neîncredere şi vom vota cu comuniştii. Eu în cazul dat voi folosi toate metodele pentru ca să-mi apăr poporul şi statul. Vot de neîncredere pentru apartenenţa sa la un partid politic, dar nu la popor. Nici nu mă uit, nu iert pe nimeni şi votez cu oricine. Nu vreau să se ajungă la aceasta şi sper că domnul preşedinte conştientizează ce se întâmplă“, a declarat Mihai Ghimpu, potrivit Info-Prim Neo.

Cei trei lideri de la guvernare nu au ajuns la o înţelegere privind depăşirea crizei politice după întrevederea de pe 6 martie, cu preşedintele Nicolae Timofti.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite