Mihai Ghimpu a oferit detalii despre al doilea dosar pe numele lui Dorin Chirtoacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pl.md
FOTO pl.md

Este strigător la cer atunci când pentru a compromite Partidul Liberal şi pe primarul general al Capitalei se inventează dosare cusute cu aţă albă, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu, într-o conferinţă de presă convocată pentru a oferi detalii despre al doilea dosar intentat pe numele lui Dorin Chirtoacă, transmite IPN.

Mihai Ghimpu susţine că Dorin Chirtoacă a adus economii bugetului municipal, de circa 100 de milioane de lei, oferindu-le compensanţii, în loc de apartamente, familiilor care trebuiau să fie asigurate cu spaţiu locativ de către administraţia locală. 70% din cei care au primit bani pentru locuinţe sunt poliţişti, iar 30% sunt judecători.

„Acum problema este dacă e vinovat sau nevinovat primarul. Vă amintiţi vorba lui Filat, că primarul capitalei are 600 de dosare? Iată, aici este vorba despre 600 de cereri de acordare de apartamente, pentru care trebuia să fie cheltuiţi peste 300 de milioane de lei”, a mai spus Mihai Ghimpu, amintind că municipalitate a fost amendată de mai multe ori pentru neexecutarea hotărârilor judecătoreşti de acordare a spaţiului locativ.

Consilierul PL Ion Cebanu a menţionat că Legea din 2005 cu privire la poliţie, procuratură şi sistemul judecătoresc, stabileşte dreptul angajaţilor din aceste structuri să primească spaţiu locativ. Avalanşa de cereri de locuinţe apare însă cu doi ani mai târziu, odată cu numirea lui Dorin Chirtoacă în funcţie. S-a ajuns şi în situaţia în care Chirtoacă a avut dosare administrative pentru că nu executa hotărârile judecătoreşti de alocare a locuinţelor.

Consilierul a adăugat că problema alocării apartamentelor a fost discutată de municipalitate cu cei de la Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei, deoarece se ajungea în situaţia în care să fie blocat bugetul municipal şi au fost aplicate şi sechestre. Astfel, s-a decis alocarea banilor municipali sub formă de compensaţii în loc de locuinţe. În perioada 2012-2016, Consiliul municipal Chişinău a permis primarului să aloce peste 160 de milioane de lei pentru locuinţe, dar s-au cheltuit doar 60 de milioane.

Ion Cebanu afirmă că toate alocările s-au făcut cu maxima transparenţă, fiind prevăzuţi în bugetul municipal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite