Mihai Ghimpu a comentat criticile lui Băsescu: „Îl iau valurile. Eu merg pe pământ, nu pe mare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, crede că Traian Băsescu nu cunoaşte situaţia politică din Republica Moldova aşa cum pretinde.

Liderul liberalilor de la Chişinău a comentat joi seara, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, declaraţiile fostului preşedinte al României care se declara „decepţionat” de situaţia în care a ajuns Partidul Liberal şi Partidul Liberal Democrat din Moldova.

„Nu vreau să-l critic pe dl Băsescu, că a fost preşedintele României 10 ani de zile şi a reprezentat poporul român, naţiune la care eu ţin. Eu am înţeles un singur lucru - că dl Băsescu mai mult se gândeşte la voturile de la noi, cum să le găsească, decât la a fi corect în relaţiile cu cineva”, a comentat Ghimpu.

De asemenea, preşedintele PL a justificat votul acordat de fracţiunea liberalilor pentru învestirea Guvernului Filip. Acesta l-a criticat pe Traian Băsescu, afirmând că fostul şef de la Palatul Cotroceni nu ar cunoaşte situaţia politică de la Chişinău aşa cum pretinde. „Băsescu nu este omul care să-mi dea sfaturi, pentru că mai bine ca mine situaţia din Republica Moldova nimeni nu o cunoaşte. Băsescu şi-a schimbat poziţia. A spus că pune la îndoială că Ghimpu e unionist. Peste o săptămână a spus că unicul unionist în Republica Moldova este Mihai Ghimpu. Îl iau valurile. Eu merg pe pământ, nu pe mare”, a menţionat Mihai Ghimpu, care a fost preşedinte interimar al Republicii Moldova în perioada septembrie 2009-decembrie 2010.

Amintim că preşedintele României în perioada 2004-2014, Traian Băsescu, a adus mai multe critici în adresa lui Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la Unimedia. Acesta a calificat gestul liberalilor de a susţine candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcţia de premier, apoi votul pentru învestirea Guvernului Filip drept „o eroare pe care o regretă”. „Ghimpu va plăti electoral formidabil pentru această greşeală. Mihai Ghimpu putea să voteze pentru Guvernul Filip şi fără a vântura cu Plahotniuc înainte de asta”, a ironizat Băsescu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite