Mihai Ghimpu afirmă că după reţinerea lui Chirinciuc liberalii ar putea să nu mai vrea funcţii: Lumea s-a speriat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a comentat iniţiativa lui Vlad Plahotniuc de a începe reforma Guvernului şi de a nu permite ca funcţiile de conducere din Executiv să fie partajate politic. Liberalul sugerează că după precedentul cu reţinerea ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc, formaţiunea ar putea renunţa la funcţii în general, deoarece „lumea s-a speriat”.

„Nu ştiu cum o să fie definitiv, dar îmi pare că de la noi nu o să mai vrea nimeni să ia niciun minister. Iată mă tem să nu ne trezit noi acum cu blocarea construcţiei drumurilor şi pe republică şi în Chişinău, fiindcă lumea s-a speriat. O astfel de atitudine faţă de orice nu ştiu ce acolo, de aceea suntem într-o situaţie foarte gravă”, a menţionat Ghimpu în cadrul unui briefing de presă.

Liberalul s-a arătat nedumerit de faptul că democraţii instistă ca după reforma Guvernului funcţiile de conducere a ministerelor să nu mai fie partajate politic.

„Mie tare nu-mi plac poveştile, doar ale lui Ion Creangă. Dar cum să-ţi asumi actul guvernării? Cum să răspunzi în faţa cetăţenilor, dar ministrul să fie domnul şopârlă”, a adăugat liderul PL.

De asemenea, Mihai Ghimpu a precizat că susţine reforma Administraţiei Publice Centrale, dar consideră că ea trebuie făcută odată cu reforma Administraţiei Publice Locale, prin reducerea numărului de primării şi renunţarea la raioane.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite