Maxim Lebedinschi: Vizita lui Recep Erdogan este importantă pentru Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Pentru Republica Moldova este importantă vizita preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan, având în vedere ritmul de dezvoltare a statului turc din ultima perioadă, dar şi relaţia economică dintre cele două state. Declaraţia a fost făcută de consilierul preşedintelui Republicii Moldova pe probleme juridice, Maxim Lebedinschi, în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Potrivit lui, Republica Moldova are relaţii economice destul de active cu Turcia, iar în Moldova sunt multe companii cu investiţii turceşti.

„Ar fi stupid să se spună că statul turc nu este un partener strategic important”, consideră consilierul.

Juristul Serghei Mişin este de părere că aflarea găgăuzilor pe teritoriul Republicii Moldova este unul dintre temeiurile prieteniei dintre ţara noastră şi Turcia. Potrivit lui, relaţia cu Turcia întotdeauna va fi un avantaj pentru Moldova pentru că de la acest stat pot fi preluate modele de dezvoltare, de exemplu, a turismului, agriculturii.

Comentatorul politic Vitalie Andrievschi consideră că pentru Republica Moldova sunt foarte importante relaţiile cu Turcia pentru că acesta stat este unul dintre partenerii serioşi şi un potenţial investitor foarte serios.

„Sunt şanse că vor exista investiţii turceşti în Moldova în diferite domenii, inclusiv în reconstrucţia drumurilor. Şi Guvernul acum elaborează diferite planuri de cooperare cu Turcia şi eu cred că acest lucru este în beneficiul Republicii Moldova”, a spus analistul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite