Marian Lupu: "Vom căuta soluţii pentru depăşirea crizei, dar nu excludem anticipatele"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lupu, gata să discute crearea noului Guvern şi la 5 dimineaţă FOTO Adevărul
Lupu, gata să discute crearea noului Guvern şi la 5 dimineaţă FOTO Adevărul

Democraţii sunt gata să negocieze crearea unui nou Guvern şi dimineaţa devreme, dar nu exclud nici posibilitatea unor alegeri anticipate

"Urmează să fie identificată o soluţie care va aduce rezultate mai bune pentru ţară. Nu aş vrea să mă grăbesc să ofer rezultate intermediare care mâine nu vor fi valabile. Nu vreau să mă dau în vânt cu asemenea estimări şi pronosticuri. Situaţia este de aşa natură că asemenea decizii pot fi luate şi la 5 dimineaţa", a declarat preşedintele PD, Marian Lupu.

Lupu a mai menţionat că eventual va fi găsită o soluţie pentru depăşirea crizei politice. "Am discutat despre eventualitatea alegerilor anticipate. Dacă toate alte posibile soluţii nu vor aduce schimbări în ţară, atunci va trebui să fim gata şi pentru anticipate”. Totodată, liderul PD a declarat că, totuşi, formaţiunea are doar 15 mandate şi nu este principalul jucător care ar influenţa votarea noului guvern. 

La Forumul organizaţiei municipale PD, Lupu a mai spus: "Nu avem nevoie de persoane care prin propriile acţiuni au încălcat onoarea oamenilor. Vom merge înainte doar dacă vom avea o echipă care să muncească pentru binele oamenilor", a conchis acesta.

Deocamdată, democraţii nu sunt siguri dacă vor vota candidatura lui Vlad Filat la funcţia de premier. Aceştea aşteaptă ultimele negociere cu prim-ministrul desemnat pentru a lua o hotărâre. "Nu avem tot bagajul de informaţii pentru a veni cu o decizie finală. Mai este duminică, luni, marţi. Ultima sută de metri este cea mai importantă pentru a decide", a  subliniat Marian Lupu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite