Maria Ciobanu, deputat PLDM: Moldova este România!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Maria Ciobanu via Facebook
FOTO Maria Ciobanu via Facebook

Deputatul Partidului Liberal Democrat din Moldova Maria Ciobanu nu a ezitat să critice şi ea luni, 29 august, declaraţia ambasadorului SUA la Chişinău, James Pettit.

„Domnule ambasador, Excelenţa Voastră, Moldova este România! Aveţi nevoie de câteva ore, jertfiţi-le, Vă rog, pentru a Vă documenta... 


Prin afirmaţia Dvs, precum că Moldova nu este România, aţi ofensat impardonabil un neam, cel românesc, o fărâmă de ţară, ruptă cu sila din trupul României şi aşezată, vorba bătrânului cronicar, în calea tuturor relelor”, a scris Maria Ciobanu pe pagina sa de Facebook.

Ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, a declarat că Republica Moldova nu este România, ci trebuie să rămână un stat suveran şi independent, în interiorul unor graniţe sigure.

„Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova. Moldova nu este România, Moldova îşi are propria sa istorie şi propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o ţară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite şi desigur, mai este şi problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul Guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova”, a declarat ambasadorul american de la Chişinău, James Pettit, într-un interviu acordat Moldova 1 cu ocazia Zilei Independenţei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite