Maia Sandu vrea o dezbatere cu Pavel Filip la postul public de televiziune: Să clarificăm lucrurile faţă în faţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Lidera PAS, Maia Sandu, a anunţat că a făcut un apel către postul public de televiziune, Moldova 1, cu solicitarea de a fi organizată o dezbatere cu prim-ministrul Pavel Filip, pentru a clarifica „lucrurile faţa în faţă, cu argumente, în prezenţa telespectatorilor”.

Mai exact, Maia Sandu susţine că acum câteva luni în urmă a expediat o scrisoare oficialilor europeni „despre modul fraudulos în care se finanţează partidele de la guvernare din Republica Moldova şi sateliţii acestora”. 

„Întrebat la Bruxelles despre lucrurile menţionate în scrisoare, prim-ministrul a spus că nu înţelege pretenţiile noastre”, a afirmat preşedinta PAS pe pagina sa de Facebook.

În acest context, ea a decis să facă „un apel către televiziunea naţională să găzduiască o dezbatere la această temă, unde să-i explic lui Filip ce ar trebui să facă guvernarea pentru a împiedica finanţarea obscură şi ilegală a partidelor”. 

„Conducerea Moldova 1 a promis să organizeze o asemenea dezbatere după alegerile locale. Acum, după toate acuzaţiile aduse opoziţiei, pe care Filip o învinovăţeşte de înrăutăţirea relaţiilor cu UE, această dezbatere e şi mai indicată”, a menţionat Sandu.

Lidera PAS a mai subliniat că speakerul Andrian Candu „se pare că nu mai are voie să meargă la dezbateri, după experienţa de anul trecut”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite