Maia Sandu a vizitat Punctul comun de trecere a frontierei de la Palanca: „Am demonstrat întregii lumi că suntem o ţară mică cu o inimă mare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat Punctul comun de trecere a frontierei de la Palanca, raionul Ştefan Vodă, unde poliţiştii de frontieră şi angajaţii vămii din Republica Moldova şi din Ucraina lucrează cot la cot, zi şi noapte, pentru a fluidiza traficul transfrontalier.

În discuţiile cu poliţiştii de frontieră, cu angajaţii Biroului Migraţie şi Azil, dar şi cu voluntarii care îi întâmpină cu un ceai şi o gustare caldă pe refugiaţi, şefa statului le-a mulţumit tuturor pentru organizarea exemplară şi efortul pe care îl fac în aceste săptămâni ca să-i ajute pe oamenii care fug din calea războiului. Maia Sandu le-a dorit curaj cetăţenilor ucraineni pe care i-a întâlnit la trecerea hotarului şi le-a spus că Republica Moldova este gata să le ofere în continuare protecţie şi siguranţă.

La Centrul de triere şi cazare a refugiaţilor de la Palanca, şefa statului a discutat cu echipa de medici de la Ştefan Vodă, care muncesc acolo, dar şi cu angajaţii Ministerului de Interne, care au grijă de activitatea centrului. Centrul de triere şi cazare a refugiaţilor de la Palanca are o capacitate de peste 300 de persoane. Refugiaţii din Ucraina primesc acolo asistenţa de primă necesitate, hrană si adăpost.

„Le-am mulţumit tuturor pentru dăruire şi solidaritate şi mi-am exprimat, încă o dată, aprecierea pentru felul în care oamenii noştri s-au mobilizat în faţa dramei vecinilor noştri, pentru generozitatea cu care împărţim din puţinul pe care îl avem cu cei care au nevoie de sprijin. În aceste timpuri grele, am demonstrat întregii lumi că suntem o ţară mică cu o inimă mare”, a spus Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite