Maia Sandu a semnat decretele de numire a patru ambasadori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu a semnat decretele de numire a patru ambasadori ai Republicii Moldova în SUA, Belgia, Grecia şi Austria. Este vorba despre Viorel Ursu, Viorel Cibotaru, Andrei Popov şi Mihaela Mocanu, transmite IPN.

Viorel Ursu, ambasador în SUA, a activat în calitate de consilier şi coordonator de programe în cadrul Fundaţiei Soros Chişinău, iar timp de 11 ani a activat în calitate de analist superior la Institutul Politici Europene pentru societate deschisă la Bruxelles. Director de departament  „Programul Europa şi Eurasia”. Director regional în exerciţiu în cadrul Fundaţiei pentru o Societate Deschisă, Londra.

Viorel Cibotaru, ambasador în Regatul Belgiei, este director executiv al Institutului European de Studii Politice din Moldova. A activat în calitate de conferenţiar universitar la Catedra de Jurnalism a USM, a exercitat funcţia director al Centrului de informare şi documentare privind NATO. În 2015 a fost ministru al apărării, iar în perioada 2016-2018 a fost lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Andrei Popov, ambasador în Republica Elenă, a exercitat mai devreme mandatul de ambasador al Republicii Moldova în Austria şi în Slovacia prin cumul, precum şi reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă OSCE şi Biroul ONU de la Viena.

Mihaela Mocanu a fost numită în funcţia de ambasador în Austria. Din octombrie 2019 până în prezent  exercită funcţia de şefă a Secţiei OSCE şi Securitate Internaţională a Departamentului Cooperare Multilaterală din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

De asemenea, şefa statului a semnat decretele de numire prin cumul a alţi doi ambasadori. Este vorba despre ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina, Valeriu Chiveri, care a fost desemnat ambasador şi în Turkmenistan şi Uzbekistan, cu sediul la Kiev. Ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Lilian Darii, a fost numit ambasador prin cumul în Kazahstan şi Tadjikistan, cu reşedinţa la Moscova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite