Maia Sandu: România preia modelele moldoveneşti de acoperire a fraudelor împotriva cetăţenilor şi de protejare a corupţilor şi hoţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Guvernul de la Bucureşti a adoptat, prin Ordonanţă de Urgenţă, marţi, 31 ianuarie, la miezul nopţii, proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi modificarea codurilor penale, fapt ce a provocat proteste în mai multe oraşe din România, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, compară acţiunea guvernaţilor români cu cea a celor de la Chişinău.

„România a fost şi mai ramâne un model de democraţie, de combatere a corupţiei şi de respectare a statului de drept. Ne păstrăm încrederea că românii demni, cu caracter şi luciditate, că partidele responsabile şi societatea civilă nu vor permite deraparea de la democraţie şi valorile europene”, afirmă preşedintele PAS.

Maia Sandu a mai subliniat pe pagina sa de Facebook că „este grav şi dezamăgitor pentru cetăţenii oneşti ca cei care comit fărădelegi să fie scutiţi de pedeapsă, ca delicvenţii să primească indulgenţe pe criterii politice, dar şi mai grav este când un sistem anticorupţie construit cu migală şi sacrificii timp de 10 ani riscă să fie distrus într-o singură noapte. Noi, cei din Republica Moldova, am sperat să preluăm modelele de combatere a corupţiei care au avut succes în România. Din păcate, observăm că se produce un efect invers: cei din România preiau modelele moldoveneşti de acoperire a fraudelor împotriva cetăţenilor şi de protejare a corupţilor şi hoţilor”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite