Maia Sandu, după ce Parlamentul a votat la miez de noapte legile bugetului: „Ei trebuie pedepsiţi. Nu va scăpa niciunul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedintele ales, Maia Sandu, a venit cu un mesaj dur la adresa alianţei PSRM-Şor, după ce deputaţii din majoritatea parlamentară au votat, la miez de noapte, legile bugetului pentru 2021. Maia Sandu i-a numit pe aceştia „o grupare de hoţi şi profitori care împarte banii statului”.

„După ce au discreditat total procesul legislativ, încălcând toate normele, deputaţii din majoritatea PSRM-Şor au hotărât să împartă între ei banii ţării la miezul nopţii. Ruşine! Cei mai mari hoţi au ajuns şefi pe banii oamenilor cinstiţi”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Preşedintele ales a menţionat că „legea bugetului, cea mai importantă lege a anului, este adoptată în grabă, cu încălcarea normelor, fără să se ţină cont de nevoile oamenilor şi ale ţării – susţinerea economiei, a sectorului medical, a agricultorilor afectaţi de secetă, a oamenilor care au rămas fără venituri din cauza crizei, a familiilor cu copii”. 

„Legea este adoptată fără surse reale de finanţare a deficitului bugetar. În schimb, promovează interesele hoţilor şi le permite să continue furtul şi schemele de corupţie sub protecţia deputaţilor PSRM şi Partidului Şor”, a accentuat Maia Sandu.

Ea a subliniat că „trebuie să scoatem din Parlament aceşti hoţi - anticipate!”. 

„Cei care s-au adunat să voteze astăzi nu sunt oameni de stat, sunt impostori. Adoptă aceste legi la miezul nopţii pentru că se tem de furia oamenilor. Ei trebuie pedepsiţi. Nu va scăpa niciunul”, a mai spus Maia Sandu.

Amintim că şedinţa Parlamentului de miercuri, 16 decembrie, a început la ora 13.30, pe fundalul protestelor agricultorilor care au adus tractoarele în faţa Legislativului. Şedinţa în plen s-a desfăşurat fără prezenţa opoziţiei care a părăsit sala odată ce propunerile acesteia nu au fost sprijinite de alianţa PSRM-Şor. 

Şedinţa a durat până aproape de miezul nopţii, când puţin după ora 23.00 deputaţii au votat legile bugetului, iar preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat sesiunea parlamentară închisă pentru acest an, însă nu înainte ca în sala plenului să-şi facă apariţia câţiva deputaţi din opoziţie, printre care deputatul PAS Sergiu Litvinenco şi deputatul Platformei DA Alexandru Slusari, care au încercat să zădărnicească votul majorităţii, dar nu le-a reuşit. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite