Liberal-democraţii cheamă la negocieri fără condiţionări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberal-democraţii urmează să lanseze mâine o invitaţie la masa de negocieri colegilor democraţi şi liberali, din fosta AIE. Anunţul a fost făcut de premierul demisionar Vlad Filat, după şedinţa de  astăzi a Consiliului Politic Naţional al formaţiunii.

„PLDM are un proiect referitor la crearea unei noi alianţe de guvernare. Nu credem însă că la negocieri trebuie să vii cu ceva decis. Vom veni cu propuneri. Trebuie să identificăm soluţiile prin care să asigurăm continuarea unei guvernări democratice. Acest lucru poate fi realizat doar la masa de negocieri, fără precondiţii şi abordări ultimative“, a mai spus liderul PLDM.

Liberal-democraţii i-au delegat pe prim-vicepreşedintele formaţiunii Iurie Leancă şi vicepreşedinţii Valeriu Streleţ şi Liliana Palihovici în calitate de negociatori din partea partidului.

„Forma poate fi discutată, ne interesează însă esenţa. Dacă va fi necesar, voi merge chiar eu la negocieri“, a mai spus Filat.

Valeriu Streleţ, liderul fracţiunii PLDM din Parlament, a reiterat poziţia partidului şi a spus Vlad Filat rămâne candidatul formaţiunii la funcţia de premier. „Nu am neglijat deciziile de partid ale foştilor colegilor de Alianţă, chiar dacă nu am fost de acord cu acestea. Facem apel ca şi ei să aibă aceeaşi atitudine faţă de deciziile formaţiunii noastre“, a declarat Streleţ.

Anterior, atât liderul PD Marian Lupu, cât şi cel al PL Mihai Ghimpu au declarat că nu-l vor mai accepta pe Filat la funcţia de premier.

Guvernul Filat a picat la 5 martie, fiind demis cu votul a 54 de deputaţi (comunişti, democraţi, grupul socialiştilor şi neafiliaţii Mihai Godea şi Sergiu Sârbu).

Prim-ministrul discordiei AIE 3

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite