La Comrat a fost deschis primul punct de informare al Parlamentului, pentru cetăţenii din UTA Găgăuzia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Găgăuzia FOTO Arhivă Adevărul

Inaugurarea primului oficiu teritorial de informare al Parlamentului, creat cu scopul de a facilita comunicarea deputaţilor cu cetăţenii din regiune, a avut loc la Comrat.

La eveniment au participat preşedintele Parlamentului, Igor Corman, preşedintele Marii Adunări Naţionale a Republicii Turcia, Cemil Çiçek, parlamentari din cele două ţări, conducerea UTA Găgăuzia, transmite IPN.

Respectivul oficiu va găzdui întâlniri ale deputaţilor cu cetăţenii din regiune şi va reprezenta o instituţie care va consolida legăturile dintre Parlament şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia, a specificat Igor Corman. Oficialul a adăugat că acest oficiu reprezintă o premieră pentru Moldova, iar în curând încă 3 alte birouri vor fi deschise în ţară.

Cemil Çiçek a remarcat că deputaţii sunt aleşii poporului şi trebuie să aibă un contact permanent pentru a vedea cum lucrează aceştia şi a putea face o alegere pe deplin conştientă la următoarele alegeri. Oficialul turc a subliniat că dreptul la informare este unul din drepturile fundamentale ale omului.

Deschiderea oficiului a fost posibilă graţie susţinerii din partea PNUD, Suediei şi Danemarcei. Nicola Harrington-Buhay, coordonator rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi reprezentant permanent al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, prezentă la eveniment, şi-a exprimat speranţa ca oamenii să utilizeze activ informaţia pe care o poate furniza oficiul inaugurat.

Ambasadorul Suediei în Moldova, Ingrid Tersman, a spus că acest oficiu are ca scop să devină o punte de comunicare dintre Parlament şi populaţia din Găgăuzia. Diplomatul crede că acest oficiu va fi eficient în special într-un an electoral. Ingrid Tersman a subliniat că democraţia înseamnă şi transparenţă.

Parlamentul a anunţat concurs pentru ocuparea celor trei funcţii vacante în cadrul acestui oficiu. Prioritate li se va da locuitorilor din UTA Găgăuzia pentru a activa la oficiul din Comrat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite