Krasnoselskii respinge acuzaţiile lui Dodon că Tiraspolul fură banii ruşi: L-aş sfătui să nu se amestece în relaţiile dintre Transnistria şi Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO president.gospmr.ru
FOTO president.gospmr.ru

Preşedintele nerecunoscut al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselskii, îl sfătuieşte pe Igor Dodon să nu se amestece în relaţiile dintre Transnistria şi Rusia. Această reacţie a liderului de la Tiraspol vine după ce preşedintele Republicii Moldova a acuzat administraţia din stânga Nistrului că nu-şi doreşte reintegrarea ţării, pentru că le-ar fi mai avantajos să fure banii oferiţi de Kremlin, pentru sprijinul economic.

Vadim Krasnoselskii afirmă că pe 1 iulie trebuie să se încheie un audit, efectuat de experţii ruşi privind situaţia din bugetul regiunii, cât şi cea din economie per ansablu. Potrivit liderului de la Tiraspol, abia atunci se va vedea unde se duc banii, dar şi cine, cât şi cui datorează, referindu-se la declaraţia lui Dodon, conform căreia regiunea are datorii la gazul rusesc de circa 7 miliarde de dolari, scrie „Novaya Gazeta”.

„Preşedintele Moldovei sugerează că banii se fură. În aşa caz, să ne spună nouă aceste fapte. În privinţa datoriei la gaz, vă spun că noi la nimeni nu datorăm nimic. Calculele merg, iar totul e coordonat cu Rusia. Eu i-aş recomanda lui Igor Dodon să nu se amestece în relaţiile dintre Rusia şi Transnistria, dar să se preocupe de reglementarea conflictului transnistrean”, a declarat Krasnoselskii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite