Krasnoselskii: Prezenţa soldaţilor ruşi în Transnistria este o garanţie a păcii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul sepratist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, a felicitat joi, 23 februarie, cu ocazia zilei Apărătorului Patriei (ziua Armatei Sovietice) pe toţi locuitorii din stânga Nistrului. Cu acest prilej, politicianul a reamintit despre rolul semnificativ pe care îl au soldaţii ruşi dislocaţi în Transnistria.

„Pe 23 februarie noi cinstim memoria şi mulţumim veteranilor Mareleui război pentru Apărarea Patriei, militarilor internaţionalişti (cei care erau originari dintr-o anumită ţară sovietică, însă luptau în una străină pentru soluţionarea diferitor conflicte) cei care, cu arma în mână, au apărat statalitatea Transnistriei în anul 1992, care au luptat pentru drepturile poporului (din stânga Nistrului) la libertate şi independenţă cu preţul propriei vieţi”, a declarat Krasnoselskii, potrivit unui comunicat de presă al „Preşedinţiei” de la Tiraspol.

Vadim Krasnoselskii subliniază că armata Transnistriei îndeplineşte un rol de scut al „statului”, menţionând că se mândreşte cu profesionalismul înalt al acesteea.

„În această zi de sărbătoare, aş vrea să remarc că transnistrenii apreciază mult misiunea pacificatoarea a Rusiei şi consideră că prezenţa soldaţilor ruşi pe pământul Transnistriei este o garanţie sigură de menţinere a păcii şi stabilităţii”, a declarat liderul de la Tiraspol.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite