Juristul PSRM propune ca Socialiştii şi Blocul ACUM să încheie un contract de colaborare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
negocieri PSRM-ACUM

Fadei Nagacevschi, juristul Partidului Socialiştilor, susţine că pentru a depăşi problemele legate de încredere reciprocă, invocate de PSRM şi blocul ACUM, părţile ar trebui să încheie un „contract de colaborare”. În opinia lui, acest contract ar trebui să descrie toate acţiunile pe care urmează părţile să le realizeze. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Potrivit lui, nici PSRM nu are suficientă încredere în blocul ACUM. „Nu este neapărat să-l numeşti contract de alianţă, dar contract de colaborare unde să descrii de la A la Z toate acţiunile. Ele se fac atât cantitativ, cât şi calitativ – din trei în trei luni cine şi ce trebuie să facă”, spune juristul.

În opinia lui, dacă vreuna dintre părţi va încălca acest contract, intervine votul cetăţeanului. Potrivit lui, actualmente sunt doar câteva variante – alegeri anticipate, discuţii aprinse în presă sau „să fie trimis Partidul Democrat în opoziţie”.

Deputatul blocului ACUM Dumitru Alaiba spune că au existat mai multe angajamente şi acorduri de alianţă care au fost încălcate. 

„Noi nu credem în hârţoage semnate pentru că în 2015, 2016, 2017 s-au semnat tot felul de hârtii, inclusiv domnul Dodon, înainte de a deveni preşedinte, semnează o declaraţie că nu va coopera în niciun fel cu domnul Plahotniuc. Noi nu credem în hârtii semnate, noi credem în acţiuni care confirmă aceeaşi intenţie, care confirmă faptul că noi vedem situaţia din ţara noastră în acelaşi fel şi anume că trebuie să lovim în corupţie”, a notat parlamentarul.

Editorialistul Nicolae Negru spune că priveşte sceptic ideea unui contract de colaborare. În opinia lui, sunt hazlii jurămintele în politică. „Jurămintele nu ajută în politică. Eu cred că dacă e de discutat, să se aşeze la masă să discute, să negocieze şi dacă vor eşua aceste negocieri, eu cred că e logic că PSRM o să se adreseze PDM sau invers”, spune jurnalistul.

Consiliul Politic al blocului ACUM se convoacă marţi, 16 aprilie, în şedinţă pentru a examina propunerea Partidului Socialiştilor, lansată săptămâna trecută şi a lua o decizie cu privire la acţiunile ulterioare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite