Iurie Leancă: „Moldova nu va ceda niciun milimetru de pământ“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Iurie Leancă spune că Republica Moldova nu va ceda niciun milimetru din pământul care îi aparţine conform dreptului internaţional, cu referire la regiunea transnistreană.

Şeful Guvernului de la Chişinău a făcut această declaraţie în cadrul unui interviu pentru postul TV Digi24 din România, întrebat dacă ia în calcul un parcurs european al Republicii Moldova fără regiunea transnistreană.

„Premisa de la care pornim este că perspectiva integrării europene pentru Republica Moldova va aduce elemente suplimentare pentru a ne face mult mai atractivi pentru cei care locuiesc pe malul stâng al Nistrului. Prin urmare, vom avea drumuri mult mai bune, infrastructură mult mai bună, spitale şi centre sociale mult mai bune“, a spus premierul, citat de IPN.

Iurie Leancă a adăugat că integrarea europeană va crea premise mult mai bune pentru a creşte atractivitatea Chişinăului în raport cu cei de la Tiraspol şi astfel va ajuta la facilitarea reglementării conflictului transnistrean.

Anterior, şi preşedintele României Traian Băsescu a sugerat autorităţilor de la Chişinău să lupte diplomatic penru orice palmă de pământ.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite