Ion Chicu acuză România că ar fi sprijinit-o pe Maia Sandu la prezidenţiale: „Este o imixtiune în treburile interne ale R. Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul demisionar al Republicii Moldova, Ion Chicu, susţine că Bucureştiul a sprijinit-o deschis pe Maia Sandu la prezidenţialele din 15 noiembrie. Potrivit lui, acest fapt poate fi calificat ca fiind imixtiune în treburile interne ale ţării.

Ion Chicu e de părare că din cauza preferinţelor politice ale conducerii României faţă de Maia Sandu, autorităţile de rang înalt de la Bucureşti au refuzat să aibă întrevederi cu el. 

Ex-premierul a afirmat că, din păcate, „politica a fost în capul mesei” în Guvernul Orban şi de aceea conducerea României a refuzat să aibă întrevederi cu prim-ministrul R. Moldova.

„Nu am avut întrevederi cu partea română decât vizita ministrului Aurescu la Chişinău. Nu au avut loc aceste întrevederi, în primul rând, din cauza poziţiei Guvernului României şi a autorităţilor române care au fost clar angajate politic, dar dialogul a fost păstrat, nu au fost probleme în această perioadă. Au fost foarte părtinitori în campanie electorală. Era evident pe cine susţin, cum susţin. Asta într-adevăr este o imixtiune în treburile interne ale R. Moldova”, a declarat Ion Chicu la o ediţie specială de la TVR Moldova.

Referitor la vizita la Chişinău a preşedintelui român, Klaus Iohannis, ex-premierul a spus că a fost o vizită fără conţinut şi mai mult politică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite