Ilan Shor sugerează că Usatîi nu mai revine în ţară: Îi transmit salutări. Din câte înţeleg, nu ne vedem în curând VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul de Orhei, Ilan Şor, a transmis un mesaj sugestiv miercuri, 19 octombrie, pentru Renato Usatîi, chiar de pe holul Judecătoriei Buiucani, unde trebuia să aibă loc o nouă şedinţă de judecată în dosarul lui Şor, privind spălarea de bani şi delapidarea de fonduri în proporţii deosebit de mari.

„Vreau să transmit salutări „balabolului” (jargon rusesc, persoană care nu se ţine de cuvânt), am înţeles că nu ne vom vedea în curând cu el. Chiar dacă eu sunt în arest la domiciliu, dar cel puţin sunt în ţara mea, de oraş mă pot ocupa”, a declarat Şor

Întrebat cine este „balabol”, Şor a răspuns „Toată ţara ştie”.

Primarul de Orhei face aluzie anume la Renato Usatîi, deoarece pe Facebook au apărut anterior mai multe imagini video cu Usatîi, în care era prezentat ca „balabol”, apoi posturile TV ce aparţin lui Vlad Plahotniuc, preluau şi difuzau aceste filmuleţe.

Şor a transmis mesajul în contextul în care Usatîi se află la Moscova, iar precum declara însuşi Usatîi, el nu poate reveni la Chişinău, fiindcă ar putea fi arestat „la comanda lui Plahotniuc”, în dosarul Gorbunţov-Proca (vezi aici detalii).

Anterior, liderul PN l-a acuzat în mai multe rânduri pe Şor că ar fi implicat în furtul miliardului de dolari de la BEM, alături de Plahotniuc. Usatîi afirmă că de aceea Şor nu este condamnat, ci ţinut în arest la domiciliu, pe motiv că este un apropiat al democratului.

Ilan Şor a primit miercuri, 19 octombrie, încă 30 de zile de arest la domiciliu de la magistraţii Judecătoriei Buiucani.

Amintim că Ilan Shor a fost reţinut pe 22 iunie 2016. Acesta este învinuit de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari într-un dosar ce vizează devalizarea Băncii de Economii cu peste 5 miliarde de lei. El pledează nevinovat. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite