Igor Dodon, către unioniştii care vor să vină la Chişinău în ajunul zilei de 27 martie: Veţi fi penalizaţi foarte dur!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a convocat pentru ziua de miercuri, 7 martie, şedinţa Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Printre subiectele discutate a fost şi problema unionimsului. Preşedintele a declarat că dispune de informaţii precum că unioniştii intenţionează în ajunul zilei de 27 martie să vină la Chişinău pentru a a destabiliza situaţia.

În acest context, şeful statului i-a avertizat pe aceştia să se abţină de la acţiunile respective. În caz contrar, unioniştii vor fi penalizaţi dur. 

„CSS este profund îngrijorat de posibilele acţiuni de destabilizare care ar putea să aibă loc în perioada 24 - 27 martie şi transmitem un mesaj organelor competente să se autosesizeze, pentru că din informaţiile prezentate, cei care se acoperă cu mesaje patriotice unioniste vor să vină la Chişinău să facă destabilizări”, a spus Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă.

Preşedintele a afirmat că este categoric împotriva unor acţiunilor unioniste ce se vor desfăşura în centrul Capitalei.

„Noi nu vom permite destabilizare. Dacă cineva îşi pune în gând să vină cu astfel de acţiuni în Republica Moldova, vor fi penalizaţi foarte dur. Iar cei care au aprobat astfel de declaraţii, vor fi prevederi legale penale şi veţi răspunde în faţa legislaţiei”, a specificat Dodon.

Amintim că, pe 25 mai, unioniştii vor să se adune în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite