Igor Dodon: Voi sprijini consolidarea poziţiilor Bisericii Ortodoxe în societatea moldovenească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a participat duminică, 29 octombrie, la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Hâncu în contextul comemorării a 25 de ani de când mănăstirea şi-a reluat activitatea. Şeful statului a declarat că va continua să sprijine „consolidarea poziţiilor Bisericii Ortodoxe în societatea noastră”.

„Acum 340 de ani, vestitul boier moldovean, Mihalcea Hâncu, a pus în Codri temelia unei mănăstiri în cinstea binecuvântatei Parascheva, ulterior devenită cunoscută ca Mănăstirea Hâncu. Cu 25 de ani în urmă, teritoriul acestei Mănăstiri a fost restituit Bisericii, iar Mănăstirea Sfintei Parascheva şi-a reluat activitatea”, a menţionat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele ţării a precizat că „ortodoxia este piatra de temelie a statalităţii moldoveneşti, fundamentul identităţii noastre spirituale”. 

„Biserica Ortodoxă rămâne a fi una dintre cele mai influente instituţii în societate. În calitatea mea de şef al statului, voi sprijini şi pe viitor consolidarea poziţiilor Bisericii Ortodoxe în societatea noastră”, a încheiat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite