Igor Dodon: Salut plecarea lui Alexandru Tănase de la Curtea Constituţională. Cu un unionist mai puţin VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Dodon a salutat plecarea lui Alexandru Tănase de la Curtea Constituţională, odată cu expirarea mandatului de judecător al acestuia. Şeful statului afirmă că în aşa mod Curtea va rămâne „cu un unionist mai puţin”.

„Eu salut plecarea lui Alexandru Tănase din funcţie de preşedinte a Curţii Constituţionale. Cu un unionist mai puţin în Curtea Constituţională. Au mai rămas unionişti acolo, au mai rămas cetăţeni ai altor state care pledează pentru lichidarea Republicii Moldova, dar eu sunt ferm convins că acesta este primul pas şi că vom face faţă ca să eliberăm Curtea Constituţională de cei care nu reprezintă în toate sau în unele cazuri interesele cetăţenilor Republicii Moldova. Curtea Constituţională trebuie să fie în primul rând la straja intereselor cetăţenilor Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă.

Victoria Iftodi a depus vineri, 12 mai, jurământul de judecător al Curţii Constituţionale în faţa Parlamentului. La procedură a asistat preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon şi preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii Victor Micu, transmite IPN.

Guvernul a numit-o pe Victoria Iftodi judecător al Curţii Constituţionale pe 3 mai, pe un mandat de şapte ani, în urma unui concurs. Vitoria Iftodi îl va înlocui pe Alexandru Tănase, fost preşedinte al instituţiei, căruia i-a expirat mandatul.

Victoria Iftodi a fost ministru al justiţiei în Guvernul Tarlev, în perioada 2004-2006

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite