Igor Dodon: Plahotniuc controlează aproape totul în Moldova, însă nu şi Preşedinţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon încearcă să pună capăt discuţiilor conform cărora ar fi controlat de liderul PDM, Vlad Plahontiuc. Astfel, preşedintele ţării a declarat marţi, 24 ianuarie, că democratul controlează aproape totul în Moldova, dar dă asigurări că nu e şi cazul Preşedinţiei.

„Eu nu o dată am spus şi încă o dată confirm, asta a spus-o şi însuşi Plahotniuc, că el controlează în Moldova practic majoritatea. Haideţi să nu spunem că totul, preşedinţia nu o controlează, chiar dacă încearcă cumva să o limiteze. 

Întrebat de ce Plahotniuc nu se află lângă Vlad Filat la închisoare, şeful statului a răspuns că „până nu ne vom clarifica cu Procuratura şi judecătoriile, noi nu vom avansa în această problemă. Eu nu întâmplător am iniţiat ieri procedura pentru a ne clarifica cu Procuratura (făcând referire la contestarea legalităţii alegerii în funcţia de procuror general al lui Eduard Harunjen). Eu înţeleg că nu va fi uşor, dar noi vom lupta ca în procuratură şi alte structuri să fie profesionişti independenţi”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite