Igor Dodon: Mesajul geopolitic va juca un rol important la următoarele alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mesajul geopolitic va juca un rol important la următoarele alegeri parlamentare care vor avea loc în anul 2018. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei ediţii speciale la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Preşedintele susţine că oamenii ştiu care partide promovează valori proeuropene, care proruseşti şi care formaţiuni sunt pro-Moldova şi la următorul scrutin acest lucru încă va avea un rol important. 

„Eu sper foarte mult că după alegeri la noi va fi formată o majoritate pro-Moldova, dar nu proeuropeană sau prorusă. Pentru prima dată după mulţi ani. Eu cred că acest lucru este real având în vedere sistemul electoral mixt”, spune Igor Dodon.

De asemenea, şeful statului consideră că Rusia are şi va avea posibilităţi mult mai mici să influenţeze alegerile din Moldova decât Uniunea Europeană. 

„Aici activează mult mai multe organizaţii neguvernamentale finanţate direct prin granturi din vest. Occidentul finanţează mult mai multe mijloace de informare în masă, decât Rusia”, afirmă Igor Dodon.

Preşedintele e de părere că cetăţenii moldoveni nu au încredere în valorile europene pentru că Vestul mizează în Republica Moldova pe politicieni corupţi şi în toţi aceşti ani i-a susţinut.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite