Igor Dodon: Dmitri Rogozin şi-a confirmat vizita la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, urmează să se întâlnească vineri, 28 iulie, cu vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, care, potrivit şefului statului, a confirmat vizita sa la Chişinău. A doua zi, preşedintele se va întâlni cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii. Anunţul a fost făcut de Igor Dodon miercuri, 26 iulie, în cadrul unui dialog cu presa, organizat la Reşedinţa de la Condriţa, transmite IPN.

Şeful statului menţionează că întrevederea bilaterală cu vicepremierul rus va avea loc în a doua parte a zilei. În cadrul discuţiei, vor fi abordate subiecte precum domeniul comerţului, paşii următori în amnistia pentru migranţii moldoveni din Federaţia Rusă, subiecte ce ţin de recunoaşterea plăcuţelor transnistrene de înmatriculare a autovehiculelor, recunoaşterea diplomelor transnistrene de studii; soluţionarea problemelor ce ţin de telefonia mobilă din Transnistria etc.

Preşedintele spune că a fost preconizată şi o întâlnire trilaterală cu liderul de la Tiraspol, în Transnistria, dar şi participarea împreună cu Dmitrii Rogozin la manifestaţiile cu ocazia celor 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii în regiunea transnistreană a Republicii Moldova

În acelaşi context, preşedintele a spus că a lansat invitaţia preşedintelui rus Vladimir Putin de a discuta relaţiile moldo-ruse la Chişinău, liderul rus fiind aşteptat la Chişinău în 2018.

Potrivit preşedintelui, de la începutul anului, acesta a efectuat 12 vizite oficiale şi de lucru peste hotare. Potrivit lui Igor Dodon, până la sfârşitul anului va mai efectua 7 vizite în afara ţării printre care Iran, pentru a participa la ceremonia de inaugurare a preşedintelui, la Vatican pentru o întrevedere cu Papa de la Roma, dar şi în Rusia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite