Igor Dodon, aproape de a deveni cetăţean de onoare în satul de baştină: A dus faima satului în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Igor Dodon via Facebook
FOTO Igor Dodon via Facebook

Igor Dodon pare să fie aproape de a deveni cetăţean de onoare în satul Sadova, oraşul Călăraşi, localitatea sa de baştină. Ideea de a-i oferi preşedintelui acest statut aparţine consilierului local socialist Petru Aghenie.

Cu această iniţiativă consilierul PSRM a venit chiar în ziua inaugurării oficiale a preşedintelui, pe 23 decembrie 2016, scrie expresul.com.

Socialistul îşi motivează propunerea prin faptul că „Dacă o ţară întreagă a avut încredere în el şi l-a ales preşedinte, noi, consătenii dânsului, ar trebui să ne mândrim. Şi noi chiar ne mândrim că preşedintele ţării este de la noi”.

Petru Aghenie a adăugat că Igor Dodon merită acest titlu şi pentru că a dus faima satului Sadova în toată ţara, fiindcă s-a implicat cândva în prosperarea satului, urgentând procedura de gazificare a localităţii, a iluminatului stradal, a renovat o fântână din centrul satului. Le-a făcut pe toate pe vremea când era ministru al Economiei.

Pe de altă parte, primarul de Sadova, Vladimir Susarenco, afirmă că „nu am văzut nici o implicare a cetăţeanului Dodon”.

Cu toate că, toţi cei zece consilieri prezenţi la şedinţa din 23 decembrie au votat unanim pentru a-i conferi lui Igor Dodon titlul de cetăţean de onoare al satului Sadova, decizia respectivă a fost notificată de Oficiul teritorial al Cancelariei de Stat şi întoarsă înapoi . 

„Decizia de a-i conferi cuiva titlul de cetăţean de onoare poate fi luată doar atunci când există un regulament de acordare a titlului respectiv. La Sadova nu există un asemenea regulament”, a explicat şeful Oficiului teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, Ion Harea, pentru expresul.com.

Primarul Vladimir Susarenco susţine un alt punct de vedere, că în statutul satului Sadova există un articol care prevede acordarea titlului de cetăţean de onoare.

El a subliniat că va anunţa Oficiul teritorial al Cancelariei de Stat că localitatea are prevăzută această chestiune în statut, ce permite să-i confere preşedintelui ţării titlul de cetăţean de onoare.

Vladimir Susarenco a dat asigurări că Igor Dodon va primi titlul în cauză, dar numai atunci când vor fi respectate toate prevederile legale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite