Igor Dodon: Aderarea la NATO înseamnă război pentru Republica Moldova, iar integrarea europeană va duce la anexarea teritoriilor de către România VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că nici guvernarea de la Chişinău, nici conducerea NATO nu abordează subiectul privind eventuala aderare la Alianţa Nord Atlantică, Igor Dodon afirmă că aderarea la NATO înseamnă război pentru Republica Moldova.

Dodon afirmă că nu vrea ca Chişinăul se fie folosit în rol „de carne de tun” de către NATO în lupta cu Federaţia Rusă şi îndeamnă marii actori internaţionali să nu implice Moldova „în bătălii geopolitice”.

„Noi vedem ce au realizat unele forţe occidentale în Ucraina. Noi nu avem nevoie de astfel de scenarii”, a precizat şeful statului.

Mai mult ca atât, preşedintele ţării a vorbit inclusiv despre integrarea în UE, avertizând că Moldova ar putea dispărea ca stat dacă acest lucru se va întâmpla.

„Dacă la o anumită perioadă de timp guvernarea Republicii Moldova va lua decizia ca să se integreze politic în UE, ţara va exploda, Moldova nu va mai exista. Va fi altceva, unele raioane le vor anexa la România şi va fi o altă mare unire teritorială. Noi nu putem permite asta”, a spus Igor Dodon într-un interviu pentru presa din Belarus.

De asemenea, Dodon s-a plâns că semnarea Acordului de Asociere cu UE nu a fost aşa precum ar fi promis europenii.

„Ne-au spus că vom avea exporturi mai mari pe piaţa UE, însă noi am exportat doar 70 de tone, din cele 400 de mii de tone pe care le are Moldova. Anterior, în Rusia, noi exportam 200 de mii de tone de mere”, a menţionat Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite