Igor Dodon, acuzaţii la adresa lui Andrei Năstase: A mers la încălcarea legislaţiei doar pentru a învinge în alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon a dat de înţeles că noul primar ales al Chişinăului, Andrei Năstase, nu ar fi obţinut victoria în Capitală în cele mai corecte condiţii. Şeful statului l-a învinuit pe liderul PPDA că a încălcat legislaţia electorală doar pentru a-şi atinge scopul - victoria în alegerile anticipate.

„În premieră, Andrei Năstase, candidatul dreptei, în mod atât de obraznic a încălcat legislaţia pe durata acestei campanii electorale. Juriştii noştri au fixat totul şi au înaintat demersuri (în instanţă)”, a declarat Igor Dodon marţi, 5 iunie, într-o ediţie specială la NTV-Moldova. 

Preşedintele suţine că „este vorba despre agitaţia electorală în ziua alegerilor din partea televiziunii lor (JurnalTV) şi nemijlocit a candidatului în diferite circumscripţii”. 

„Vorbim şi de sprijinul politic deschis din afara ţării, lucru interzis conform legii”, a subliniat şeful statului.

El a menţionat că a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, imediat după alegeri, şi i-ar fi spus direct diplomatului: „Dacă aşa ceva îşi permiteau socialiştii sau Ion Ceban, i-ar fi scos din alegeri”. 

„Instanţa ar trebuie să constate aceste fapte pentru ca să nu fie întrebări la toamnă, la alegerile parlamentare. Dacă ei îşi permit asta, să vedem care va fi reacţia lor atunci când alţii vor face la fel la toamnă”, a specificat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite