„Ieşiţi din Facebook”. Andrei Năstase şi Maia Sandu, îndemnaţi de PSRM să nu boicoteze referendumul din Chişinău: Voi daţi Primăria lui Plahotniuc până în 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul socialist Vasile Bolea îi îndeamnă pe Andrei Năstase şi pe Maia Sandu să renunţe la boicotarea referendumului pentru demiterea primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă. În opinia parlamentarului, dacă referendumul nu va trece, atunci există mari şanse ca PDM să conducă Primăria Chişinău până în 2019, după ce Silvia Radu a fost numită luni, 6 noiembrie, în funcţia de primar interimar.

„Eu sper că după anunţul făcut azi dimineaţa (referindu-se la numirea Silviei Radu în funcţie) voi o să ieşiţi din Facebook, o să fiţi offline, cum se spune, şi o să îndemnaţi cetăţenii să participe în acest referendum”, a declarat Vasile Bolea într-o conferinţă de presă.

Socialistul a menţionat că noul primar interimar, Silvia Radu, a fost pusă în funcţie de către Vlad Plahotniuc. 

„Dacă voi doriţi în continuare să nu participaţi în referendum şi îndemnaţi cetăţenii să nu participe în acest referendum, pentru doi ani şi jumătate înainte, până în 2019, voi daţi Capitala Republicii Moldova în mâinele PD şi a lui Plahotniuc”, a declarat deputatul PSRM.

Fostul director al companiei Gas Natural Fenosa, Silvia Radu, şi consilierul municipal al PPEM Ruslan Codreanu au fost numiţi luni, 6 noiembrie, în calitate de viceprimari ai municipiului Chişinău de către primarul general interimar al Capitalei, Nistor Grozavu. După ce a semnat dispoziţiile respective, Grozavu a anunţat că se retrage din funcţia de primar general interimar, aceasta fiind preluată de către Silvia Radu.

Amintim că referendumul de demitere a primarului general va avea loc pe 19 noiembrie. 

Acţiunea respectivă a fost iniţiată de către socialişti, care au şi colectat semnături în acest sens. Ulterior, instanţa a validat semnăturile, iar CMC a numit data referendumului, aprobată şi de CEC. 

Până la acest moment, PAS, PPDA, PNL, PUN, PL, PDM, PLDM, Mişcarea Populară Antimafie, au anunţat că vor boicota referendumul, toate formaţiunile afirmând că ar exista o înţelegere între Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc pe seama acestuia.

Socialiştii îl acuză pe Dorin Chirtoacă de starea deplorabilă în care s-ar afla Capitala din cauza lui.

Dorin Chirtoacă în continuare se află în arest la domiciliu. Procurorii au anunţat la 6 septembrie că primarul suspendat al Capitalei are statut de bănuit încă într-un dosar penal, de data aceasta pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu prin care a prejudiciat bugetul municipal cu 66 milioane de lei.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află şi în prezent. În acel dosar edilul este învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin intermediar, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini şi a grăbi îndeplinirea unei acţiuni. De asemenea, primarul este învinuit că a comis şi infracţiunea de trafic de influenţă. 

Pe 21 iulie procurorii au expediat dosarul de învinuire în instanţa de judecată. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite